Erik Wagner är förbundsstyrelseledamot i IOGT-NTO, arbetar på Wendelsbergs folkhögskola och har precis fått veta att han är antagen till Berghs school of communication.
Grattis! Hur kändes det när du fick beskedet?
– Jätteroligt! Jag hade redan sagt att jag inte skulle fortsätta på mitt nuvarande jobb så det är klart att det var lite pirrigt innan jag fick svar. Det ska bli jätteroligt att plugga och ge järnet ett år nu!
Du har haft många olika sysslor sista åren, vice ordförande för UNF, jobbat på NBV, varit förbundssekreterare på Rädda Barnens Ungdomsförbund, Wendelsbergs folkhögskola och nu ska du bli student igen.
Är det en medveten strategi att leva så omväxlande?
– Nä, men det verkar ha blivit så. Jag har fått förmånen att snubbla över olika alternativ och tackat ja, för det kändes bra för stunden. Det är ett generellt tips till folk; Tacka ja.
Vad är fördelen med att ofta bryta upp och gå vidare?
– Man får testa sig fram. Man bygger en bred kompetens. Man träffar många roliga människor. En nackdel kan vara att man ibland måste flytta liiiite för många somrar…
Vilket jobb har varit minst tillfredställande?
– Av just de här så skulle jag nog säga NBV, men det var mest för att jag jobbade 20% för ett litet bortglömt projekt och brann för UNF, som jag jobbade desto mer med under tiden. Jag tror att det finns stor potential i NBV men det kändes lite trögt just då.
Vad vill du säga till människor som funderar på sin framtid?
– Tror inte att jag är rätt person att ge råd eller säga något klokt. Men att ta tillvara på chanser är väl ett hett tips. Och var inte rädd att misslyckas, hur svårt det än kan låta. Man kan nästan alltid backa hem, göra om, sluta på jobbet, etc. Vi måste våga misslyckas lite mer.