Igår kväll gjorde jag egen müsli för jag är så trött på alla man köper som innehåller obehagliga saker som russin och palmolja. Jag lånade Mellstrands recept men glömde sesamfrön i affären och tog hälften så mycket vallmofrön istället. Om allt jag köper färdigt blir så här mycket godare av att lagas hemma är jag snart avsevärt bättre på matlagning!
5 dl dinkelflingor
5 dl fiberhavregryn
1 dl linfrön
1,5 dl krossade linfrön – hoppade jag över
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
3 msk fruktos
0,5 – 1 dl rapsolja
1 dl vatten
Blanda ihop i en långpanna. Rostas i ugnen 200 grader i 30 minuter. Rör om minst två gånger.
När det är tio minuter kvar av rostningen till sätter du:
Krossade cashewnötter (efter smak)
Krossad sötmandel (efter smak)
Det här hoppade jag över:
(När det återstår 3-5 minuter tillsätter du:
Russin
Torkade fikon
Torkade aprikoser)